NOVICE

petek, 31. december. 2010 ob 19:20

Otvoritev Turistične ceste Lendavske Gorice

Danes so v Dolgi vasi pripravili otvoritev Turistične ceste Lendavske gorice. Ureditev turistična cesta je projekt Občine Lendave, katerega je sofinancirala Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Ob tem sta Turistično društvo Lindau Lendava in podjetje Turizem Lendava pripravila Silvestrski pohod z baklami po Dolgovaških in Lendavskih goricah, katerega se je udeležilo okrog petsto pohodnikov.

Pohodniki so se danes ob 16. uri zbrali pri Dvojezični Osnovni šoli I Lendava. Od tam so organizirali avtobusni prevoz do Dolge vasi, kjer so pripravili najprej pogostitev za udeležence pohoda in nastop tamburašev Hrvaškega kulturnega društva Pomurje. Po otvoritvi ceste, na kateri je udeležence nagovoril župan občine Lendava Anton Balažek,  se je začel pohod v dolžini osem kilometrov, med pohodom po turistični cesti pa so predstavili vinotoče in druge turistične ponudnike. Pred vaško-gasilskim domom v Lendavskih goricah so jim pripravili sprejem KS Gorice in Turistično društvo Piramida. Okrepčilo so jim pripravili na Turistični kmetiji Doris. Pri najvišji točki Lendavskih goric Piramida so prižgali bakle in pohod nadaljevali po neosvetljenem delu goric. Zaključili so ga pri DOŠ I Lendava, kjer so pripravili kulturni program, druženje in zabavo, pohodnike pa so pogostili tudi s pajanim krüjom.
Vrednost projekta Turistična cesta Lendavske Gorice je 374.849 evrov, od tega so 85 odstotkov zagotovili iz sklada Evropske unije, 15 odstotkov denarja pa je prispevala Občina Lendava. Gradbena dela je izvajalo podjetje SGP Pomgrad, pri tem pa so opravili obnovo - preplastitev cestišča, uredili odvodnjavanje, postavili javno okolju prijazno razsvetljavo in drugo

 

več fotografij pa najdete na www.pomurje.si

Galerija

GALERIJA

KOLEDAR DOGODKOV

koledar

koristne povezave