• Slovenščina
  • Magyar
  • English
  • Deutsch

Arhiv novic

Na spletni strani občine je objavljen javni razpis za sofinanciranje programov in projektov na področju socialnega in zdravstvenega varstva ter humanitarnih dejavnosti v letu 2019, ki jih bo Občina Lendava sofinancirala iz občinskega proračuna.

Z današnjim dnem se pričenjajo velikonočni prazniki. Velika noč, najpomembnejši krščanski praznik, ki je za kristjane praznik veselja in upanja, bo v nedeljo, 21. aprila 2019.

 

V Gornji Radgoni se je konec tedna odvil Mednarodni sejem zelenega turizma in bivanja NATURO, ki je potekal skupaj s sejmoma Lov in Ribolov.

Okoljske akcije »Očistimo Lendavo«, ki je minulo soboto potekala po posameznih krajevnih skupnostih, se je udeležilo okoli 300 prostovoljcev; ti so iz narave odstranili 1850 kg odpadkov in napolnili 294 vreč.

Minuli vikend je bila v spomin na dr. Tomka Miklósa organizirana mednarodna znanstvena konferenca, ki je potekala od 12. do 14. aprila.

V soboto, 13. aprila 2019, bo v Občini Lendava ob 9. uri na zbirnih mestih v krajevnih skupnostih organizirana prostovoljska okolijska akcija »Očistimo Lendavo«. Akciji se s svojimi aktivnostmi pridružujejo tudi vzgojno-izobraževalni zavodi iz občine.

 

V soboto, 6. aprila se je župan občine Lendava Janez Magyar, odzval na vabilo in se v Nedelišću na Hrvaškem udeležil prvega »Regionalnega placa« v okviru katerega se je predstavilo 50 ponudnikov kakovostnih domačih proizvodov in izdelkov, ki temeljijo na tradiciji.

Danes je v počastitev Svetovnega dneva Romov v Gledališki in koncertni dvorani Lendava potekala svečana prireditev To smo mi, ki so jo pripravili vzgojno-izobraževalni zavodi v sodelovanju z romsko skupnostjo.

Poteka glavna sezona cvetnega prahu breze in obremenitve v suhem vremenu so visoke. Krajevne plohe bodo le začasno znižale obremenitev zraka. Cveti gaber, ki dodatno bremeni zrak z alergeni sorodnimi brezi.

V kupoli razglednega stolpa Vinarium Lendava se je včeraj odvila krajša slovesnost ob otvoritvi razstave Velikonočni pirhi štirih dežel.