• Slovenščina
  • Magyar
  • English
  • Deutsch

Arhiv novic

Občina Lendava je objavila dva javna razpisa za financiranje kulturnih programov in društev. Prvi javnih razpis v višini 20.000 evrov se nanaša na financiranje delovanja kulturnih društev.

Občina je objavila javni poziv za sofinanciranje dejavnosti prostovoljnih gasilskih društev v letu 2018, ki sodelujejo na področju zagotavljanja požarne varnosti in civilne zaščite.  

Na spletni strani občine je objavljen javni razpis za izbor izvajalcev in sofinanciranje programa športa Občine Lendava v letu 2018.

Javni razpis se nanaša na izbor in sofinanciranje izvajalcev občinskega programa športa za leto 2018, v katerem se zasledujejo cilji:

Občina Lendava je objavila javni razpis za sofinanciranje programov in projektov na področju socialnega in zdravstvenega varstva ter humanitarnih dejavnosti v letu 2018. 

Danes sta se v Mestni hiši srečala župan Občine Lendava mag. Anton Balažek in župan Občine Rogaška Slatina mag. Branko Kidrič. 

Na srečanje mest, ki spodbujajo zdrav življenjski slog svojih občanov je bila povabljena tudi Občina Lendava. Srečanja v Kopenhagnu na Danskem se je udeležil Marjan Drvarič, strokovni sodelavec v uradu župana.

Občinski svet je potrdil Beato Lazar za vršilko dolžnosti direktorja javnega zavoda Galerija - Muzej Lendava za največ tri mesece, ko bo predvideno zaključen ponovljeni postopek izbire.

Danes je prišlo v Mestni hiši do podpisa pogodbe o podelitvi brezplačne stavbne pravice Nogometnemu društvu Lendava 1903 na lokaciji za Dvojezično srednjo šolo v Lendavi. Podeljena stavbna pravica se nanaša na površino v izmeri 6.200 kvadratnih metrov, ki sedaj ni urejena.

Slovenski kulturni praznik s posebnim zanosom praznujemo tudi v občini Lendava. Osrednja prireditev v počastitev praznika bo jutri, 7. februarja 2018, s pričetkom ob 18. uri v Gledališki in koncertni dvorani Lendava.

Občinski svet je potrdil ceno vode po končani obnovi vodovodnega sistema. Cena oskrbe s pitno vodo bo v občini Lendava ostala med najnižjimi v Sloveniji. Pri sprejemanju odločitve je bila v ospredju skrb za občane in upoštevanje pomena vode za vsako gospodinjstvo.