• Slovenščina
  • Magyar
  • English
  • Deutsch

Arhiv novic

Pomembna aktivnost občine pri zagotavljanju varnosti občanov so tudi vaje, na katerih sodelujejo občani. Eno takšnih vaj bomo izvedli v soboto, 9. decembra 2017, s pričetkom ob 10. uri v Tomšičevi ulici 2 (stanovanjski blok).

Smreke v mestu so tradicionalno kot vsako leto okrasili otroci iz Vrtca Lendava in šolarji Dvojezične osnovne šole I Lendava ter Dvojezične osnovne šole II Lendava, ki so sami izdelali tudi praznične okraske.

Na obisku v Lendavi se je danes mudil mag. Vojmir Urlep, bivši predsednik uprave družbe Lek.

Predsednik Nogometne zveze Slovenije Radenko Mijatović in predsednik Nogometnega društva Lendava 1903 Gábor Végh sta se včeraj srečala v Lendavi.

Minulo soboto se je v Hotelu Lipa odvil že tradicionalni 12. Hrvaški bal v organizaciji Hrvaškega kulturnega društva Pomurje.

V soboto, 25. novembra 2017 je na trgu pred cerkvijo sv. Katarine potekal tradicionalni Katarinin sejem, ki je postregel z rokodelskimi ter ostalimi izdelki, ki so jih na stojnicah prodajali obrtniki iz celotnega Prekmurja ter krajev s sosednje Madžarske.

Včeraj se je v Mestni hiši odvil sestanek programskega sveta EPK. Prvi del sestanka je bil namenjen predstavitvi dela investicijske skupine, dr. Samo Peter Medved je tako predstavil rešitve na področju urejanja prometne ureditve starega mestnega jedra.

Občino Lendava je včeraj obiskal nizozemski veleposlanik v Republiki Sloveniji, nj. eksc. Bart Twaalfhoven s soprogo. V Mestni hiši se je srečal z županom mag. Antonom Balažkom in podžupanom Stanislavom Gjerkešem.

Včeraj je v sejni sobi Mestne hiše v soorganizaciji Občine Lendava ter Madžarske samoupravne narodne skupnosti občine Lendava potekala konferenca v  spomin Györgya Kultsárja, pridigarja, ki je v obdobju reformacije močno pripomogel k temu, da je bila leta 1573 v Dolnji Lendavi natisnjena prva knj

Danes so tudi v lendavskih vzgojno-izobraževalnih ustanovah pristopili k projektu Tradicionalni slovenski zajtrk, ki poteka vsako leto tretji petek v novembru, na dan slovenske hrane.