• Slovenščina
  • Magyar
  • English
  • Deutsch

Arhiv novic

Ob dnevu državnosti se je v petek v Gledališki in koncertni dvorani Lendava odvila slovesnost z nagovori in kulturnim programom.

O tem, kakšno je trenutno stanje, in kako daleč smo prišli z obvladovanjem ambrozije so spregovorili na strokovnem posvetu ob svetovnem dnevu ambrozije, ki je potekal v petek v Mestni hiši Občine Lendava.

Občina je je v petek na razgovor znova povabila odgovorno osebo bioplinarne, predstavnike civilne iniciative in tudi predstavnike Policijske postaje Lendava.

Na obisku v Lendavi sta se generalni direktor Uprave RS za zaščito in reševanje mag. Darko But in vodja izpostave M. Sobota Martin Smodiš z županom Občine Lendava mag. Antonom Balažkm in sodelavci pogovarjala o aktualnih razmerah na področju požarne varnost.

Na občinski spletni strani je v rubriki Razpisi in javne objave objavljen JAVNI POZIV za sofinanciranje obnove ter vzdrževanja nepremične dedišč

Na sprejemu v Mestni hiši so se danes zbrali najbolj uspešni osnovnošolci občine Lendava, ki zaključujejo devetletko in odlični učenki, ki zaključujeta izobraževanja na Glasbeni šoli Lendava. 

Do 20. junija 2017 še lahko sodelujete v raziskavi o vključevanju javnosti v pripravo Celostnih prometnih strategij, ki se izvaja v 64 slovenskih občinah. Njen namen je izboljšati vključevanje javnosti v upravljanje javnih zadev v prihodnje – tako v občinah, kot na državni ravni.

Občinski svet je potrdil predlog o spremembi ekonomske cene programov Vrtca Lendava pri obračunavanju odsotnosti zaradi bolezni in v času dopustov, ki sta ga na usklajevalnem sestanku izoblikovala vodstvo vrtca in občinska uprava.

Občina Lendava je ob pojavu neprijetnih vonjav, ki se širijo iz bioplinarne ob Poslovno-industrijski coni Lendava, ukrepala in skupaj s pristojno državno okoljsko inšpekcijo spremljala izvajanje sanacijskih ukrepov.

Kmetijsko gozdarski zavod M. Sobota se je odzval pozivu Občine Lendava in pripravil predlog Strategije razvoja vinogradništva v Lendavskih goricah, ki so ga na delovnem srečanju v Mestni hiši predstavili tudi vinogradnikom.