• Slovenščina
  • Magyar
  • English
  • Deutsch

Arhiv novic

Na letnem odru Gledališke in koncertne dvorane Lendava bo v petek, 25. avgusta ob 20. uri, nastopila jazz zasedba Sárik Péter Trió x Beethoven, kot gostje pa se ji bodo pridružili pevci Komornega pevskega zbora Vita Lendava.

Danes se pričenja Festival Vinarium, ki bo prihajajoče dni v Lendavi pričaral festivalsko vzdušje s predfestivalskim dogajanjem in kulinarično ulico, tradicionalnimi prireditvami, kot sta Bogračfest in Lendavska trgatev, ter s spremljevalnimi dogodki, pri čemer bo vsak zagotovo našel kaj zase.

Občina je dosegla prepoved dovoza odpadkov v bioplinarno in veliko prispevala k temu, da je Vlada RS naročila revizijo izdanih okoljevarstvenih dovoljenj, med katerimi je tudi dovoljenje bioplinarne v Lendavi.

V Lendavi bo od 23. avgusta do 2. septembra 2017 potekal že tradicionalni, 3. Festival Vinarium, ki že tretje leto združuje najbolj prepoznavne lendavske prireditve.

Uprava RS za zaščito in reševanje je na podlagi Zakona o ukrepih za odpravo posledic pozebe v kmetijski proizvodnji in Uredbe o metodologiji za ocenjevanje škode izdala sklep o ocenjevanju škode zaradi posledic pozebe v času med 21. in 22. aprilom 2017.

Temperature bodo danes presegle 35 stopinj Celzija. Še nekoliko bolj vroče bo predvidoma proti koncu tedna, zato dotlej velja velika toplotna obremenitev. Že za danes pa je Agencija za okolje (ARSO) za osrednji in jugovzhodni del države razglasila rdeči alarm oz. najvišjo stopnjo ogroženosti.

Vzpostavlja se nov spletni portal e-tržnica, na katerem lahko lokalni pridelovalci hrane, obrtniki, društva ter druge organizacije promovirajo, oglašujejo in prodajajo svoje izdelke in storitve.

Varuhinja človekovih pravic Vlasta Nussdorfer se je včeraj  mudila na delovnem obisku v Lendavi. S predstavniki Občine in Civilne iniciative se je pogovarjala o prizadevanjih za zaprtje bioplinarne v Lendavi.

V spremstvu ministrice je bioplinarno v Lendavi danes obiskala tudi glavna državna inšpektorica Inšpektorata RS za okolje in prostor Dragica Hržica, ki je bioplinarni  izdala odločbo o prepovedi dovoza in predelave odpadkov.

Dosedanja prizadevanja Občine Lendava, pozivi javnosti in včerajšnji sestanki v Ljubljani so dali prve konkretne rezultate.