• Slovenščina
  • Magyar
  • English
  • Deutsch

Odprli razstavo 20. LindArta

ponedeljek, 20. julij 2015

V ateljeju na Glavni ulici 52 so v petek odprli razstavo umetniških del, nastalih na 20. mednarodni mladinski likovni koloniji – LindArt, Lendava 2015.

Letošnja likovna kolonija je potekala med 8. in 18. julijem, na njej pa so ustvarjali mladi umetniki iz šestih držav; Stefano Cescon (Italija), Tihana Gržanić (Hrvaška), Horváth Zsófia (Madžarska), Jure Markota (Slovenija), Jovana Mitić (Srbija), Marissa Wedenig (Avstrija). Sodelujoči so ustvarjali v parih, ki jih je določil žreb, tako da sta avtorja vsakega razstavljenega dela dva. 

"Nastala dela so rezultat sodelovanja popolnoma neodvisnih umetnikov, ki so zbrali vtise z bivanja v Lendavi in okolici ter se odzvali na trenutno razstavo v lendavskem gradu Hommage à Picasso. Med druženjem in soustvarjanjem se je prepletlo po dvoje slogovnih in umetnostnih pristopov. Razstavljena dela moramo zato razumeti predvsem kot odraz ustvarjalnega dialoga med dvema umetnikoma," je ob otvoritvi razstave dejala diplomantka umetnostne zgodovine Lea Lampret.

Likona kolonija LindArt, ki je tudi letošnji dobitnik občinskega priznanja ob slovenskem kulturnem prazniku, je v minulih dveh desetletjih prerasla v edinstven likovni projekt v svetovnem merilu, ki se je je doselj udeležilo že več kot 120 mladih ustvarjalcev iz celega sveta. 

Tokratna razstava bo na ogled do 20. avgusta.

Oglejte si tudi fotogalerijo!