• Slovenščina
  • Magyar
  • English
  • Deutsch

Slavnostna seja ob dnevu državnosti

četrtek, 21. junij 2018

S slavnostno sejo Občinskega sveta Občine Lendava smo počastili dan državnosti in obeleži spomin na 25. junij 1991, ko je Slovenija postala neodvisna. Župan mag. Anton Balažek se je ob tej priložnosti posebej zahvalil veteranom za njihov prispevek v osamosvojitveni vojni in vsem zbranim čestital ob prihajajočem prazniku.

Seje so se udeležili častni občani, predstavniki veteranskih organizacij, predstavniki institucij, člani občinskega sveta in drugi povabljeni. Dijaki Dvojezične srednje šole so pripravili program, v katerem so obudili spomin na dan, ko je slovenska skupščina sprejela deklaracijo o neodvisnosti Slovenije in temeljno ustavno listino o samostojnosti in neodvisnosti Slovenije. Na svečanosti je zbrane nagovoril župan Občine ter poudaril pomen državnosti, državotvornosti in odnosa državljanov do tega vprašanja. Posebej je izpostavil odločnost braniteljev domovine ob osamosvojitvi in čestital vsem, ki so gradili našo državo ter izrazil pričakovanje, da se na vseh področjih okrepi naš pozitiven odnos do države in domovine.

Svečanosti so se udeležili tudi poslanci Državnega zbora Franc Laj, Ferenc Horváth in Jožef Horvat. Slednjima je župan čestital za izvolitev na državnozborskih volitvah, Ferencu Horváthu pa se posebej zahvalil za opravljeno delu na mestu podžupana, ki zaradi nezdružljivosti obeh funkcij ne bo več podžupan Občine Lendava.

Več fotografij na www.lendadanes.si