• Slovenščina
  • Magyar
  • English
  • Deutsch

Sprejem najbolj uspešnih učencev

sreda, 14. junij 2017

Na sprejemu v Mestni hiši so se danes zbrali najbolj uspešni osnovnošolci občine Lendava, ki zaključujejo devetletko in odlični učenki, ki zaključujeta izobraževanja na Glasbeni šoli Lendava. 

Župan mag. Anton Balažek  je mladim čestital za vse petice in uspehe ter jim zaželel, da bi osvojeno znanje v prihodnje znali tudi čim bolje uporabiti. Mladim je predstavil projekt kandidature Lendave za Evropsko prestolnico kulture 2025, ki je namenjen predvsem njim, ter jih pozval, da se tudi sami vključujejo in samozavestno izražajo svoje mnenje in ambicije. Najbolj uspešnim učenkam in učencem je ob tej priložnosti poklonil slovenki gledališki abonma, da bi se tako lažje vklučevali v kultutno življenje in bili deležni bogate kulturne ponudbe v občini.

Tracionalnega sprejema ob zaključku osnovnošolskega izobraževanja se je udeležilo 17 učenk in učencev. Cyntia Bezdi, Lucija Šetar in Larisa Utroša iz Dvojezične osnovne šole Genterovci ter Saša Šaruga iz Osnovne šole Miška Kranjca Velika Polana. Iz Dvojezične osnovne šole I Lendava Lucija Bažika, Lejla Denša, Marcel Völgyi, Peter Császár, Erazem Tompa, Viktorija Tot, Kaja Škrban, Lara Abakian, Katja Zver, Korina Pleh in Ema Žoldoš ter Lana Sarjaš in Nika Ferenc z Glasbene šole Lendava.

V spomin na uspehe, ki so jih nanizali v letih svojega izobraževanja, so učenci poleg slovenskega gledališkega abonmaja, ki ga je mladim predstavil direktor Knjižnice-Kulturnega centra Lendava dr. Albert Halász, prejeli tudi vstopnico za razgledni stolp Vinarium Lendava.