• Slovenščina
  • Magyar
  • English
  • Deutsch

Arhiv novic

V okviru mednarodnega dneva spomina na žrtve holokavsta v Sloveniji in projekta »Šoa - spominjajo se 2020«, v katerega se vključujejo tudi lendavske kulturne, muzejske in izobraževalne ustanove, smo se včeraj poklonili žrtvam holokavsta.

Zaradi napačnih in zlonamernih interpretacij prisotnosti župana Občine Lendva Janeza Magyarja ob zbiranju pripadnikov varde v Lendavi, ki so bile objavljene v različnih medijih pojasnjujemo, da je županova prisotnost ob tem dogodku bila izključno v dobrobit in za varnost občanov in ne tako kot to

V Mestni hiši so se minuli petek sestali predstavniki organa skupne občinske uprave občin Lendava, Dobrovnik in Kobilje; na sestanku so uskladili letni dogovor o delovanju skupnega organa in izvajanju nalog.

Župan Občine Lendava Janez Magyar je na ponovoletnem sprejemu v Mestni hiši gostil predsednika in poveljnika Gasilske zveze Lendava, poveljnika Gasilskega poveljstva občine, predsednike in poveljnike prostovoljnih gasilskih društev občine Lendava, štab civilne zaščite Občine Lendava, predsedstvo

Občina Lendava je objavila javni poziv za subvencioniranje dela stroškov nakupa in vgradnje malih komunalnih čistilnih naprav v občini Lendava v letu 2020, ki je odprt do porabe sredstev oz. do 18. decembra 2020.

Obveščamo vas, da bo drsališče med tednom, od ponedeljka do četrtka, obratovalo od 15.00 do 20.00 in ne več od 13.00, kot je bilo to do sedaj.

Obratovalni čas v petek, med vikendi in prazniki, ostaja nespremenjen. In sicer je odpiralni čas drsališča:

- v petek: 13.00 - 22.00

Slovenski in hrvaški policisti z mejnih postaj Petišovci in Mursko Središče so se tudi letos srečali na mostu čez Muro in v reko tradicionalno vrgli policijsko kapo kot simbol dobrega sodelovanja.

Občina Lendava je v skladu s pravilnikom Ministrstva za kulturo RS namero o prijavi kandidature Lendave za Evropsko prestolnico kulture 2025 že oddala, prijavno gradivo pa bo danes oddala tudi na Ministrstvu za kulturo RS v Ljubljani.

Pred dobrim letom ste mi zaupali vodenje naše lokalne skupnosti in takrat sem dejal, da verjamem v moč komunikacije, izmenjavo mnenj in razprav. Še vedno sem prepričan, da je tudi pri različnih pogledih le s  soglasjem možno priti do rešitve, ki je najboljša za našo občino in širšo skupnost.

Obveščamo vas, da bo poslovni čas občinske uprave Občine Lendava 24. in 31. decembra 2019 spremenjen in sicer bo poslovni čas od 7. do 13. ure.