• Slovenščina
  • Magyar
  • English
  • Deutsch

Arhiv novic

Občina Lendava je v zaključni fazi izdelave Občinskega prostorskega načrta Občine Lendava. Pred izdelavo končnega predloga OPN, pozivamo občane in občanke, da podajo še zadnje predloge za spremembo namenske rabe zemljišč.

V soboto, 25. maja 2019 je v Čentibi potekalo tekmovanje v pripravi retašev – Pomurski dnevi retašev, katerega soorganizatorji so letos bili KS Čentiba, Kulturno društvo Petőfi Sándor Čentiba, Društvo vinogradnikov Čentiba, PGD Čentiba, Turistično društvo Palinka in Nogometni klub Čentiba.

Ob razglednem stolpu Vinarium Lendava se je danes odvila otvoritvena slovesnost istoimenskega razpršenega Hotela Vinarium, ki je v Lendavskih goricah povezal številne vinske kleti.

V Športnem centru Lendava so včeraj pripravili 26. regijske igre Specialne olimpijade Mariborsko-Pomurske regije.

Župan Občine Lendava Janez Magyar in direktorica občinske uprave Aleksandra Kreslin sta se danes v Mestni hiši sestala z direktorico Finančnega urada Murska Sobota mag. Viktorijo Hudernik in Barbaro Zelko iz sektorja za davke.

Prvič smo svetovni dan čebel na pobudo Slovenije praznovali lansko leto in ob tem opozarjali, da so čebele vse bolj ogrožene in da brez pomoči človeka niso sposobne preživeti. Svetovni dan čebel je letos simbolično na jutrajnjem kolegiju obeležilo in podprlo tudi vodstvo Občine Lendava.

V Moravskih Toplicah  danes in jutri poteka uvodno srečanje projektnih partnerjev projekta Store4HUC, ki se izvaja v okviru programa Interreg Central Europa in v katerem sodeluje tudi Občina Lendava.

Parada učenja – Dan učečih se skupnosti je bil danes osrednji dogodek Tedna vseživljenjskega učenja, ki ga v Sloveniji letos obeležujemo že štiriindvajsetič; na zemljevid Parade učenja se je letos umestila tudi Lendava.

Čebelarsko društvo Lendava je v sodelovanju z Dvojezično šolo II Lendava na razglednem stolpu Vinarium pripravilo krajšo otvoritev razstave panjskih končnic z naslovom pridni kot čebele.

Na pobudo Medobčinskega društva invalidov Lendava in v sodelovanju z Občino Lendava je včeraj v prostorih Mestne hiše potekal sestanek z invalidskimi organizacijami, na katerem so soglasno podprli projekt Občina po meri invalidov.