• Slovenščina
  • Magyar
  • English
  • Deutsch

Arhiv novic

Zaradi napada na ožjega družinskega člana in diskreditacij  njegovih sodelavcev je tajnik Občine Matej Furlan podal takojšnjo prekinitev delovnega razmerja.

Dosedanji župan mag. Anton Balažek in novoizvoljeni župan Janez Magyar sta se pogovarjala o opravljanju tekočih poslov do uradne potrditve mandata novemu županu, ki bo predvidoma 14. decembra 2018.

Občina Lendava je 30. oktobra 2018 prijavila policiji krajo starejšega računalnika, na katerem je bilo shranjeno digitalno potrdilo župana, ki je bilo namenjeno elektronskemu podpisovanju dokumentov za izplačila. Tega so v skladu s pooblastili uporabljali zaposleni v občinski upravi.

Občinska volilna komisija Lendava je potrdila izide lokalnih volitev, ki so potekale prejšnjo nedeljo. Drugi krog volitev za župana in naknadne volitve za svete krajevnih skupnosti bodo 2. decembra 2018, predčasno glasovanje pa bo prihodnjo sredo, 28. novembra.

Po preštetju glasov je Državna volilna komisija objavila neuradne rezultate letošnjih lokalnih volitev. Občina Lendava bo župana dobila v drugem krogu, znani pa so mandati v občinskem svetu.

Danes, 18. novembra 2018, so redne lokalne volitve, na katerih bomo v vseh občinah volili člane občinskih svetov, župane in člane svetov ožjih delov občin.

Predčasno glasovanje za vse volivce bo potekalo 13., 14. in 15. novembra 2018 na volišču v Mestni hiši Občine Lendava. Volišče za predčasno glasovanje bo odprto od 7. do 19. ure.

Najvišji razgledni stolp v Sloveniji Vinarium v Lendavskih goricah je v nekaj več kot treh letih od odprtja sprejel 300.000. obiskovalca. Stjepan Križnik je stolp obiskal v okviru sindikalnega izleta Steklarne Rogaška.

Najvišji razgledni stolp v Sloveniji je pred kratkim praznoval svojo 3. obletnico delovanja in prav kmalu bo zabeležil še okroglo številko obiska. 300.000 obiskovalca pričakujemo jutri, 3. novembra, med 11. in 13. uro.

Ob dnevu reformacije, ki je v Sloveniji državni praznik in dela prost dan, obeležujemo rojstvo slovenskega knjižnega jezika. V času reformacije smo Slovenci dobili prvo knjigo v maternem jeziku in prvo slovensko tiskano knjigo.