• Slovenščina
  • Magyar
  • English
  • Deutsch

Arhiv novic

Predsednik slovenskega državnega zbora mag. Dejan Židan in madžarski predsednik dr. Lászlo Kövér sta včeraj skupaj obiskala obe narodnostno mešani območji v Sloveniji in Madžarski, kar je bilo prvič v zgodovini obeh držav.

Minuli četrtek se je zaključilo tridnevno tekmovanje mladih baletnih plesalcev, ob tej priložnosti sta baletnike in zbrane nagovorila predsednik Državnega zbora RS mag. Dejan Židan in župan Občine Lendava Janez Magyar.

Župan Janez Magyar je danes na vljudnostnem obisku gostil veleposlanico Madžarske nje. eksc. gospo Edit Szilágyiné Bátorfi.

V tem tednu potekajo dela ob južni obvoznici Lendave na obrežju potoka Črnca , ki se bodo predvidoma zaključila konec prihodnjega tedna, če bodo vremenske razmere primerne za izvedbo del.

Lendavo je v ponedeljek obiskal župan mesta Zalaegerszeg Zoltán Balaicz in se v Mestni hiši sestal z županom Lendave Janezom Magyarom. Na prvem skupnem srečanju je bila tema pogovora sodelovanje med obema mestoma in načrtovanje skupnih projektov.

Na današnjem sestanku v Mesni hiši so se na pobudo Združenja slovenskih poklicnih gasilcev in v dogovoru z županom Lendave sestala vsa gasilska poveljstva, ki so aktivna na območju občine Lendava, vodstvo Gasilske zveze Lendava, Nafte Varovanje d.o.o., vodja izpostave regijskega centra za zaščito

Izobraževanje na Dvojezični srednji šoli Lendava letos zaključuje 76 dijakov, ki so zaključek srednješolskega izobraževanja in pomembno prelomnico na poti odraščanja in izobraževanja minulo soboto simbolično obeležili s tradicionalnim maturantskim plesom.

Na osrednji slovesnosti ob slovenskem kulturnem prazniku v Gledališki in koncertni dvorani smo včeraj podelili priznanji za uspešno delovanje na področju kulture Janji Magdič in Štefanu Kardošu, v kulturnem programu pa je bil pedpremierno predstavljen igrano-dokumentarni film "Stric Geza ide v Za

V okviru projekta Odkrivanje evropske kulturne dediščine, ki je financiran iz programa Evropa za državljane, partner projekta pa je Ljudska univerza Lendava, smo včeraj v Mestni hiši gostili predstavnike iz francoskega mesta Saint Omer, estonskega mesta Tartu, avstrijskega mesta Eisenstadt ter ma

Na 3. redni seji Občinskega sveta Občine Lendava so občinski svetniki v prvem branju obravnavali predlog proračuna Občine Lendava za leto 2019 in sprejeli sklep, da je proračun primeren za nadaljnjo obravnavo po postopku, ki ga določa Poslovnik Občinskega sveta Občine Lendava.