• Slovenščina
  • Magyar
  • English
  • Deutsch

Arhiv novic

Jutri obeležujemo svetovni dan Romov, ki je bil izbran na prvem svetovnem kongresu Romov leta 1971 v Londonu.

Na Centru za socialno delo Pomurje so omejili osebne stike in pri komunikaciji prednostno uporabljajo elektronsko pošto, telefon in navadno pošto. Vse uporabnike naprošajo, da Center za socialno delo obiščejo samo v nujnih primerih.

Generalna policijska uprava je ustanovila novo skupino, ki odgovarja na vprašanja občanov glede omejitve gibanja in izvajanja novih ukrepov za zajezitev epidemije koronavirusa.

Na obeh občinskih spletnih straneh smo ob aktualnih vsebinah, povezanih z organizacijo dejavnosti v teh izrednih razmerah v naši občini pred dvema tednoma pričeli z objavami v dveh novih rubrikah, ki ju najdete na vstopni strani: Nekaj lepeg

Na podlagi Odloka o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah v Republiki Sloveniji (Uradni list RS št.

Z 29. marcem je začel veljati Odlok o obveznem razkuževanju večstanovanjskih stavb. To je dodatni ukrep, ki lahko skupaj z drugimi preventivnimi ukrepi še dodatno zmanjša verjetnost prenosa bolezni.

V nedeljo, 29. marca 2020, je iz Avstrije pripotovalo 28 slovenskih državljanov, ki so bili nameščeni v 14-dnevno karanteno v Dolgi vasi pri Lendavi. Ob prihodu so jim bili odvzeti brisi, včeraj pozno zvečer pa so rezultati pokazali, da je med njimi sedem pozitivnih na SARS-CoV-2.

Občina Lendava obvešča vse tiste posameznike s stalnim bivališčem v drugih občinah, ki trenutno bivajo v občini Lendava in nimajo prijavljenega začasnega bivališča, da lahko prijavo uredijo preko spletnega portala eUprava.

Iz avstrijske dežele Tirolske se je včeraj vrnilo 25 občanov Lendave, ki so bili tam zaradi izbruha epidemije nove koronavirusne bolezni v 14-dnevni karanteni.