• Slovenščina
  • Magyar
  • English
  • Deutsch

Arhiv novic

Osrednaja slovesnost in podelitev občinskih priznanj ob 22. prazniku Občine Lendava bo ta četrtek, 25. oktobra, ob 18. uri v Gledališki in koncertni dvorani Lendava.

V četrtek, 25. oktobra, in v petek, 26. oktobra 2018, med 7. in 18. uro bo zaradi asfaltiranja popolna zapora Glavne ulice v Čentibi. Zapora je predvidena na odseku med križiščem z Lendavsko cesto in križiščem pri stari šoli z Ulico sv. Urbana.

Na lokalnih volitvah mag. Anton Balažek ne bo kandidiral za župana Občine Lendava. Z listo stranke DeSUS se bo na volitvah potegoval za članstvo v občinskem svetu.

Občina Lendava je objavila Javni razpis za sofinanciranje aktivnosti na področju kmetijstva v letu 2018 - sofinanciranje stroškov analize vina ter odkup vina z

Občina Lendava je objavila Javni poziv za pospeševanje gospodarskega razvoja v občini Lendava v letu 2018, ki bo odprt do 12. oktobra 2018.

Cilj poziva je izvajanje  naslednjih ukrepov na področju pospeševanja gospodarskega razvoja:

Letošnji svetovni dan turizma je v znamenju digitalne preobrazbe. Razvoj  in možnosti, ki jih ponujajo informacijsko-komunikacijske tehnologije, se močno odražajo tudi pri preživljanju prostega časa.

Danes se pričenja Evropski teden športa, ki se mu pridružuje tudi Lendava. Ob DOŠ I Lendava se bodo od ponedeljka do četrtka zvrstile različne športne aktivnosti, predstavila se bodo tudi športna društva in klubi v občini.

ZDRUŽUJ IN UČINKOVITO POTUJ je slogan letošnjega Evropskega tedna mobilnosti med 16. in 22. septembrom 2018. Lendava se že vrsto leto pridružuje akciji in tudi letos bomo z različnimi aktivnostmi pozivali k spremembam mobilnostih navad.

Akciji Očistimo Slovenijo se pridružujejo tudi Občina Lendava, Eko-park d.o.o. Lendava in vzgojn-izobraževalni zavodi v občini.

Konec tedna se bodo pričela investicijsko vzdrževalna dela na občinskih cestah vredna nekaj več kot 500.000 evrov, najprej v Lendavskih goricah.