• Slovenščina
  • Magyar
  • English
  • Deutsch

Arhiv novic

Občina Lendava je v petek, 10. julija 2020, v mestni hiši gostila župane in predstavnike občin Upravne enote Lendava, ki so bili povabljeni na uvodne pogovore o celovitem pristopu na področju razvoja turizma.

Občanke in občane obveščamo, da je s 3. julijem ponovno odprto termalno kopališče v Termah Lendava. Gostom so na voljo namestitve v hotelu Lipa, Apartmajih Lipov Gaj in v kampu Terme Lendava, odprta pa so tako notranja kot zunanja kopališča.

Članice Odbojkarskega kluba Lendava bodo naslednjo sezono tekmovale v 2. državni ligi. S kontinuiranim in strokovnim delom v klubu zaključujejo štiri letni razvojni cikel z uvrstitvijo v 2.

V mestni hiši so se včeraj sestali župani občin soustanoviteljic Organa skupne občinske uprave občin Lendava, Dobrovnik in Kobilje in vodja organa skupne občinske uprave, mag. Tibor Hebar.

Vlada je glede na slabšanje epidemiološke slike sprejela sklep o ponovni obvezni uporabi zaščitnih mask.

Ekipa Nafte 1903 je 24. junija 2020 na nogometnem stadionu na Brdu pri Kranju brez navijačev na tribuni odigrala finale pokala Slovenije.

Cenjene občanke in občani Lendave!

Jutri, 25. junija, kot spomin na 25. junij 1991, ko je takratna slovenska skupščina sprejela temeljne dokumente za osamosvojitev, praznujemo dan državnosti. Osrednja slovesnost v občini Lendava je potekala danes dopoldan pred mestno hišo.

V hotelu Cubis v Lendavi je včeraj potekala usmerjena razprava »Skupaj smo uspešnejši« na temo razvijanja celovitih pristopov in akcijskega načrta za vključevanje Romov v občini Lendava.

Osrednja slovesnost ob dnevu državnosti bo jutri, 24. junija 2020, ob 10. uri pred mestno hišo.

Slavnostni govornik na slovesnosti bo Ljubo Dražnik, predsednik Območnega združenja veteranov vojne za Slovenjo Lendava.