• Slovenščina
  • Magyar
  • English
  • Deutsch

Arhiv novic

Območna izpostava Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti in Zveza Kulturnih društev Lendava sta v Tednu ljubiteljske kulture prvič sodelovala leta 2014.

Varna pitna voda nam omogoča življenje in predstavlja enega izmed osnovnih pogojev zdravja, zato je potreben stalen nadzor kakovosti pitne vode.

Med 28. septembrom in 15. novembrom 2020 med 7. in 18. uro bo zaradi obnove cestne infrastrukture v Čentibi začasna popolna zapora naslednjih odsekov cest:

Evropski teden mobilnosti je najbolj razširjena kampanja na področju trajnostne mobilnosti na svetu, ki poteka med 16. in 22. septembrom.

Mnoge množične prireditve povezane s kulinariko so bile letos izvedene v močno okrnjeni obliki, zato se je Občina Lendava odločila, da na temo gastornomije in prehranske kulture izda posebno publikacijo, ki ima na "Meniju Vse okuse Lendave".

V naslednjih dneh se pričakuje začetek trgatev, ki bodo tudi na dvolastniških območjih v Sloveniji in na Hrvaškem. Ker je pri občanih bilo kar nekaj negotovosti  je Policijska uprava Murska Sobota obmejnim občinam posredovala strokovno mnenje

Minuli konec tedna je v potok Kopica ponovno odtekala neznana smrdeča snov. Župan Občine Lendava Janez Magyar, direktor Občinske uprave dr. Mihael Kasaš in Medobčinski inšpektorat so najprej preverili ali je izvor onesnaževanje nekdanja Ecoseva bioplinarna tako kot pred tremi meseci.

Minulo soboto, ob dnevu odprtih vrat so se v Centru za zaščito in reševanje Lendava z vozili in opremo predstavili Policija, Gasilska zveza Lendava, Prostovoljno gasilsko društvo Lendava, Civilna zaščita Občine Lendava, Slovenska vojska in Rdeči križ Slovenije – območno združenje Lendava.  

Prva sobota v septembru je v Lendavi že vrsto let v znamenju Lendavske trgatve s tradicionalno povorko in prikazom etnoloških običajev.

Turistična zveza Lendava vabi je ob peti obletnici obratovanja stolpa Vinarium v sodelovanju z društvi in ponudniki ves minuli teden obogatila kulinarično ponudbo na stolpu in pripravila tudi dodatne programske vsebine; med drugim razstavo fotografij v kupoli stolpa, posebno akcijo za obiskovalce