• Slovenščina
  • Magyar
  • English
  • Deutsch

Arhiv novic

V torek, 17. septembra 2019, bomo v Lendavi na Glavni ulici v pločnike pred nekdanjimi domovanji treh judovskih družin umestili tlakovce spomina in jih tako na simboličen način vrnili na ulice našega mesta.

Slovesni uvod v polaganje tlakovcev spomina bo ob 13. uri pred Mestno hišo.

Občina Lendava bo začela z izvajanjem gradbenih del na projektu Sanacija dveh plazišč ob lokalni cesti LC 206041 v Lendavskih goricah.

Mestno hišo so v petek obiskali mladi iz šestih evropskih držav, ki spoznavajo raznolikost manjšin,  Lendava pa je minuli petek in soboto gostila tudi mlade v sklopu projekta petih držav, namenjen promociji lokalne kulturne dediščine.
 

 

Sklepno dejanje letošnjega Festivala Vinarium je jubilejna že 40. Lendavska trgatev. Tradicionalna etnološka prireditev je v Lendavo pritegnila številne obiskovalce, ki so si lahko ogledali povorko v starem mestnem jedru, na kateri se je predstavilo 57 skupin.

V prostorih Galerije – Muzeja Lendava so od petka, 6. septembra 2019, pod okriljem cikla Velikanov svetovne likovne umetnosti na lendavskem gradu na ogled stvaritve Christa in Jeanne-Claude. 

Učenci in dijaki se po poletnih počitnicah vračajo v šole, malčki pa so prestopili prag vrtca. Čas počitniških dni je zamenjal začetek novega vrtčevskega in šolskega leta, ki vsem vedoželjnim in radovednim očem prinaša predvsem nova znanja, prijateljstva in tako potrebne izkušnje.

V zadnjem tednu Festivala Vinarium se bodo v Lendavi zvrstile prireditve in dogodki, ki bodo popestrili prvi septembrski teden. Po sobotnem Bogračfestu se nadaljuje festivalsko dogajanje, ko bo do petka, 6.

Razgledni stolp Vinarium Lendava je včeraj obeležil četrto leto delovanja; 2. septembra 2015 je slavnostno odprl svoja vrata in požel veliko zanimanja s strani obiskovalcev – vse do konca letošnjega avgusta ga je obiskalo že okoli 375.000 obiskovalcev.

Drage učenke in učenci, dijakinje in dijaki, spoštovane učiteljice in učitelji, strokovne delavke in strokovni delavci, tehnične delavke in tehnični delavci ter vodstvo šole!

V Lendavi se je včeraj odvilo največje tekmovanje v kuhanju bograča v Sloveniji Bogračfest 2019, ki poteka pod okriljem Festivala Vinarium. Na tekmovališču v skupni dolžini 700 metrov se je letos pomerilo 100 ekip, ki so se potegovale za naziv mojstra bograča in najlepše urejeno tekmovališče.