• Slovenščina
  • Magyar
  • English
  • Deutsch

Arhiv novic

Vljudno vas vabim na festivalske dogodke Poleti v Lendavo in Festival Vinarium. Lendava je postala ena od vodilnih turističnih lokacij, ki se vse bolj uveljavlja tudi na področju kulturnega turizma.

Danes od 18. ure naprej in predvidoma do 31. avgusta bo zaradi montaže konstrukcij pri gradnji mostu čez Ledavo v Benici popolna zapora ceste na relaciji Pince-Petišovci, na delu za mostom. V času zapore bo obvoz urejen po makadamski poti.

Danes je v Mestni hiši potekala novinarska konferenca, na kateri smo predstavili pestro festivalsko dogajanje ter rezultate in razvojne cilje na področju turizma.

Občina Lendava naznanja javno razgrnitev dopolnjenega osnutka Občinskega podrobnega prostorskega načrta za Industrijsko cono Lendava in okoljskega poročila.

V Lendavi pod gradom so danes našli ročno bombo. Policija je kraj zavarovala, posebna enota Policije bo bombo odstranila in jo na varnem kraju razstrelila. Občankam in občanom sporočamo, da najdena bomba ne predstavlja nevarnosti.

Pred nami je glavna sezona pojavljanja cvetnega prahu pelina in ambrozije z visokim alergenim potencialom. Povišano obremenitev smo na merilni napravi za monitornig cvetnega prahu v Lendavi zabeležili 21. julija 2018.

V ponedeljek prihodnji teden bomo pričeli z barvanjem talnih označb na območju občine Lendava. Dela bodo zaključena do 20. avgusta 2018.

Občina Lendava si prizadeva zagotoviti vsem gospodinjstvom širokopasovni dostop do interneta in želeli preveriti, kakšne so dejanske potrebe in interes občanov za koriščenje širokopasovnih priključkov.

Objavljamo odgovor župana Občine Lendava mag. Antona Balažka na dopis gospoda Bojana Babiča, v katerem protestira proti postavitvi razstave Mátyás Király v preddverju Gledališke in koncertne dvorane v Lendavi, ker da ni v duhu dvojezičnosti.

Občina Lendava je objavila Javni poziv za zbiranje informativnih ponudb za najem nepremičnin z možnostjo odkupa v starem mestnem jedru, ki bo odprt do 20. junija 2018.