• Slovenščina
  • Magyar
  • English
  • Deutsch

Čestitka ob dnevu državnosti

ponedeljek, 24. junij 2019

25. junija obeležujemo spomin na dan, ko je Slovenija postala tudi formalno neodvisna. Ob jutrišnjem državnem prazniku župan Občine Lendava Janez Magyar skupaj z občinsko upravo iskreno čestita vsem občankam in občanom občine Lendava, državljankam in državljanom Republike Slovenije, in želi lepo praznovanje.

Dan državnosti smo v občini obeležili minuli petek z osrednjo slovesnostjo na letnem odru Gledališke in koncertne dvorane Lendava. V kulturnem programu so sodelovali dijaki Dvojezične srednje šole Lendava in predstavili tudi odlomke svojih stvaritev in razmišljanj, ko so pisali na temo odnosa do Prekmurja in kako je biti Prekmurec, Prekmurka. Himno in priredbo ljudske pesmi Tam, kjer teče bistra Zila je zapela domačinka, dijakinja Konzervatorija za glasbo in balet Ljubljana Pia Novak. Že tradicionalno pa so svečanost z Baletom pod zvezdami sklenili plesalci Društva baletnih umetnikov Slovenije s klasičnimi in modernimi baletnimi koreografijami.

Zbrane sta zaradi odsotnosti župana nagovorila podžupan dr. Mihael Kasaš in direktorica občinske uprave Aleksandra Kreslin in pozvala k spoštovanju države Slovenije: "Živimo v državi, kjer imamo možnost, da vse svoje pripadnosti in vrednote, do družine, jezika, narodnosti, vere, politične ali svetovne nazorske opredelitve negujemo in izražamo v polni meri, zato tudi mi negujmo in izražajmo spoštovanje državi, ki nam to omogoča. Spoštujmo Slovenijo in predvsem, spoštujmo se prebivalci te prečudovite dežele."

Foto: Tomaž Galič