• Slovenščina
  • Magyar
  • English
  • Deutsch

Čestitke državnemu in evropskem prvaku

petek, 16. avgust 2019

Župan Občine Lendava Janez Magyar in podžupan dr. Mihael Kasaš sta danes v Mestni hiši sprejela štirikratnega državnega in dvakratnega evropskega prvaka v taekwondoju, Lendavačana Bena Misijo. Čestitala  sta mu za izjeme športne dosežke in mu zaželela vse dobro tudi v prihodnje.

Beno Misija je letos že četrto leto zapored osvojil naslov državnega prvaka, pred dnevi pa je v avstrijskem Welsu osvojil še svoj drugi naslov evropskega klubskega prvaka. Sezono v slovenskem prvenstvu je zaključil neporažen, izredno vesel je bil tudi drugega naslova evropskega prvaka.

Pravi, da je vsaka zmaga zanj nekaj posebnega, zmagovalni občutki pa še dodatna motivacija za trdo delo, ki je potrebno za tako vrhunske rezultate. Trenira trikrat na dan, tudi med vikendi zelo redko izpusti trening. Po naporni sezoni ima sedaj en mesec »počitnic«, ko ni tekmovanj. Tako bo poleg treningov ta mesec izkoristil za dopustovanje in če mu bo čas dopuščal, se bo udeležil tudi katere izmed prireditev, ki jih pred zaključkom poletja pripravljamo v Lendavi.

Foto: Tomaž Galič