• Slovenščina
  • Magyar
  • English
  • Deutsch

Mag. Anton Balažek ne bo ponovno kandidiral za župana

torek, 9. oktober 2018

Na lokalnih volitvah mag. Anton Balažek ne bo kandidiral za župana Občine Lendava. Z listo stranke DeSUS se bo na volitvah potegoval za članstvo v občinskem svetu.

Na tradicionalnem pikniku stranke DeSUS je zbrane nagovoril župan mag. Anton Balažek in jih seznanil z odločitvijo glede sodelovanja na lokalnih volitvah. Poudaril je pomen politične kulture, medsebojnega spoštovanja in sožitja na narodnostno mešanem območju ter nadaljevanja projektov, ki so v teku. Povedal je, da je mladim treba dati priložnost tudi na volitvah in jim stati ob strani, da lahko uresničijo svoje zamisli.

Župan mag. Anton Balažek je prisotne zaprosil, da z razumevanjem sprejmejo njegovo odločitev in ob tem povedal: "Odločitev sem sprejel že pred štirimi leti, ko sem povedal, da je to moj zadnji županski mandat. Počaščen sem, da so mi volivci zaupali štiri mandate in 16 let županovanja v občini Lendava. Storil sem vse, kar sem znal in zmogel, da bi Občina dobro opravljala svoje poslanstvo in se razvijala. Na opravljeno delo sem ponosen. Uspeli smo s trdim delom, znanjem in sodelovanjem. Hvala vsem, ki ste me pri tem podpirali, mi stali ob strani in mi zaupali."