• Slovenščina
  • Magyar
  • English
  • Deutsch

Ob svetovnem dnevu turizma

četrtek, 27. september 2018

Letošnji svetovni dan turizma je v znamenju digitalne preobrazbe. Razvoj  in možnosti, ki jih ponujajo informacijsko-komunikacijske tehnologije, se močno odražajo tudi pri preživljanju prostega časa. Vedno več turistov se odloča na podlagi predstavitve turistične ponudbe na spletu in podanih mnenj in izkušenj drugih popotnikov na svetovnem spletu. Digitalni napredek tako predstavlja pomemben dejavnik pri prizadevanjih za bolj trajnostni napredek turizma.

Lendava postaja ena od pomembnih turističnih destinacij, ki se vse bolj uveljavlja na področju kulturnega turizma. Svetovni dan turizma bomo tako obeležili tudi v Lendavi. Obiskovalci si danes lahko brezplačno ogledajo Sinagogo in Muzej meščanska, tiskarstva in dežnikarstva v starem mestnem jedru Lendave. Na stolpu Vinarium pa so pripravili brezplačno vodenje, animacijo in presenečenje za obiskovalce.

Ob svetovnem dnevu turizma se posebej zahvaljujemo vsem tistim, ki skrbijo za turistično podobo in ponudbo ter tako prispevajo k razvoju in prepoznavnosti našega kraja.

Čestitke vsem ob svetovnem dnevu turizma!

Foto: Tomaž Galič