• Slovenščina
  • Magyar
  • English
  • Deutsch

Obvestilo občanom: Zapora lokalne ceste v Lendavskih goricah

sreda, 11. september 2019

Občina Lendava bo začela z izvajanjem gradbenih del na projektu Sanacija dveh plazišč ob lokalni cesti LC 206041 v Lendavskih goricah.

Dela se bodo izvajala na dveh lokacijah in sicer ob klancu pred gornjim pokopališčem, med hišnimi številkami ulica Sv. Štefana 23 in Lendavske gorice 103a, ter nad gornjim pokopališčem med hišnimi številkami Lendavske gorice 102 in Lendavske gorice 100.

Zaradi izvajanja del bo na navedenem odseku popolna zapora ceste v času med 16. septembrom in 20. novembrom 2019 med 0.00 in 24.00 uro.

Zaradi trgatev, ki se izvajajo v tem času, bo od 21. do 22. septembra 2019 cesta odprta in prevozna v makadamski obliki.

V času zapore bo urejen obvoz skozi Dolgovaške in Lendavske gorice na relaciji Dolga vas (gostinski lokal) – vinotoč Rožman – cerkev sv Trojica.

Etapnost gradnje predvideva začetek del na spodnjem plazišču. V času izvajanja del na tem odseku naj prebivalci Lendavskih goric in lastniki zemljišč uporabljajo navedeni obvoz.

Zaključek del na spodnjem plazišču je predviden 10. oktobra 2019, ko se bo popolna zapora spremenila tako, da bodo stanovalci in lastniki zemljišč do hišne številke 103a lahko dostopali do svojih zemljišč s strani Lendave, saj se bo zapora preselila na zgornje plazišče.

Občane hkrati tudi obveščamo, da bo kot alternativni obvoz urejena tudi gramozirana gozdna cesta na relaciji vinotoč Rožman – stol Vinarium – Piramida – Bükeš – Dolga vas, katere priključek na občinsko cesto je med naseljem Dolga vas in mejnim prehodom Dolga vas.

Stanovalce in lastnike zemljišč prosimo za razumevanje in strpnost. Z izvedbo projekta bomo izboljšali cestno infrastrukturo na navedenem odseku, kar je v skupnem interesu vseh občanov.

Za dodatne informacije Vam je na voljo mag. Tibor Hebar, na telefonski številki 02 57 72 550 ali e-naslovu: tibor.hebar@lendava.si.

Pregledna situacija cestne zapore in predvidenih obvozov.