• Slovenščina
  • Magyar
  • English
  • Deutsch

Otroci okrasili smreke po mestu

petek, 29. november 2019

Jutri bo kot večina mest po Sloveniji tudi Lendava zasijala v soju decembrskih luči. Za praznično vzdušje v mestu so tako kot prejšnja leta poskrbeli lendavskih vzgojno-izobraževalni zavodi.

Otroci so izdelali okraske in z njimi danes dopoldan okrasili smreke pred Mestno hišo in ob gledališki in koncertni dvorani, zaposleni Vrtca Lendava, DOŠ I Lendava in DOŠ II Lendava pa so izdelali še jaslice in Hišo želja, v kateri lahko otroci napišejo pisma dobrim možem.

Vstop v praznični čas pričenjamo s prižigom prazničnih lučk jutri, 30. novembra 2019, ob 19. uri v lendavskem mestnem parku, z obilico dobre volje in dobrotah kot so čaj, kuhano vino, pajani krüj, Matjašec cockta, za otroke tudi “szalon cukri« in mandarine, ki jih pripravlja Mestna skupnost Lendava. Dogajanje bodo popestrili z božično glasbo in animacijskim programom.

Pred programom v parku bo v sinagogi med 16.30 in 18.45 za otroke pravljična ura in delavnica izdelave figuric ter urbanih elementov v okviru programa Medene ulice - Édes utcák in v sodelovanju z Galerijo Lendava. Končni izdelki bodo razstavljeni na maketi medenih mest; otvoritev razstave bo v Gledališki in koncertni dvorani Lendava 1. decembra ob 15. uri, trajala bo pa vse do 11. decembra 2019, nato bodo razstavo ponovili še v Monoštru.

Foto: Tomaž Galič