• Slovenščina
  • Magyar
  • English
  • Deutsch

Pojasnilo glede odstopa občinskega svetnika in podžupana Otta Močneka

sreda, 6. november 2019

29. oktobra 2019 je župan Očine Lendava Janez Magyar prejel odstopno izjavo Otta Močneka,  člana občinskega sveta Občine Lendava (Lista SDS) in podžupana Občine Lendava. Postopek imenovanja podžupana je potekal po zakonu in ustaljeni praksi in glede na to, da je Otto Močnek sam ponudil pripravljenost za sodelovanje z Občino kot podžupan, je župan Janez Magyar računal na njegovo pomoč in prispevek k še intenzivnejšemu sodelovanju med občani, institucijami, občinsko upravo in občinskim svetom.

Otto Močnek je 5. septembra 2019 na sestanku v Mestni hiši, na katerem sta bila prisotna tudi takratni podžupan, dr. Mihael Kasaš in Generalni konzul Madžarske dr. Gyula Földes, županu Občine Lendava ponudil svoje sodelovanje v funkciji podžupana, pri čemer je naštel tudi področja, ki bi jih s svojimi znanji lahko opravljal. 16. septembra 2019 je župan izdal tudi sklepe o imenovanju treh novih podžupanov, Ivana Koncuta, Igorja Kulčarja in Otta Močneka. Podžupani so svojo funkcijo po tem sklepu nastopili s 1. oktobrom 2019. Imenovanje vseh treh podžupanov je bilo objavljeno v Uradnem listu 27. septembra 2019.

Po uradnem nastopu funkcije so podžupani 10. oktobra 2019 prejeli tudi sklepe o določitvi plače za opravljanje funkcije podžupana, nato pa še pogodbe o delu, ki med drugim določajo tudi področja, ki jih kot podžupani opravljajo. Na pogodbo je Otto Močnek imel nekaj pripomb, župan pa je izrazil pripravljenost za pogovor glede vsebine pogodbe; prvi razgovor glede pripomb in vsebine je opravila Občinska uprava.

Na seji občinskega sveta 16. oktobra 2019 so novoimenovani podžupani tudi protokolarno  prevzeli sklepe o imenovanju ter s tem javno izkazali funkcijo podžupana Občine, zato je župan Janez Magyar presenečen nad odločitvijo Otta Močneka, še posebej, ker je računal na njegovo sodelovanje, izkušnje in znanja na različnih področjih. Župan Janez Magyar sprejema njegov odstop in mu želi vse dobro pri nadaljnjem delu in udejstvovanju v lokalni skupnosti.