• Slovenščina
  • Magyar
  • English
  • Deutsch

Veleposlanica Madžarske na poslovilnem obisku v mestni hiši

četrtek, 14. maj 2020

Danes je župan Občine Lendava Janez Magar v mestni hiši sprejel veleposlanico Madžarske Edit Szilágyiné Bátorfi, ki zaključuje svoj mandat v Sloveniji in se ji ob tej priložnosti zahvalil za izredno plodno in prijetno sodelovanje.

Poslovilnega srečanja sta se udeležila tudi vršilec dolžnosti direktorja občinske uprave mag. Tibor Hebar in  Krisztina Dóra Varju, namestnica veleposlanice Madžarske, ki bo do imenovanja novega veleposlanika zastopala Madžarsko v Sloveniji. V pogovoru so poleg aktualnih tem in projektov madžarskega veleposlaništva izpostavili tudi tista področja, ki trenutno predstavljajo največje izzive.

Izjemen posluh veleposlanice Edit Szilágyiné Bátorfi in pomoč na najrazličnejših področjih, ki jo je v letih svojega delovanja nudila tako Občini Lendava kot madžarski narodni skupnosti v Sloveniji, je na poslovilnem srečanju osvetlil župan Janez Magyar in se ji zahvalil za skupno sodelovanje: »Najino sodelovanje, čeprav bolj kratko, je bilo plodno, z veliko aktivnega sodelovanja, ko smo skupaj reševali konkretne izzive. Tudi današnje srečanje je bilo delavno, saj smo govorili o temah in problemih, ki so trenutno najbolj aktualni. Izredno sem počaščen, da sem lahko spoznal in sodeloval s tako svetovljanko širokih nazorov, ki je bila vedno dostopna in pripravljeni pomagati, za kar se ji iskreno zahvaljujem in želim obilo zdravja in vse dobro na nadaljnji diplomatski poti. Verjamem, da ji bo Lendava ostala v lepem spominu in da se bo v naše kraje še vračala.«

Foto: Tomaž Galič