• Slovenščina
  • Magyar
  • English
  • Deutsch

Za vprašanja o policijskih ukrepih odprli novo telefonsko številko in elektronski naslov

ponedeljek, 6. april 2020

Generalna policijska uprava je ustanovila novo skupino, ki odgovarja na vprašanja občanov glede omejitve gibanja in izvajanja novih ukrepov za zajezitev epidemije koronavirusa.

Da bi z nasveti pomagali ljudem so vzpostavili posebno kontaktno telefonsko številko in elektronski naslov. Pokličete jih lahko na 01 514 70 01, vsak dan med 7. in 19. uro ali jim pišete na info.koronavirus@policija.si.

Dogovor slovenske in hrvaške policije glede prehajanja meje za dvolastnike

V skaldu z dogovorom slovenske in hrvaške policije so dvolastnikom imetnikom obmejnih preustnic začasno dovolili pehajanje meje preko prehodnih mest in točk s potečenimi dokumenti ali dokumenti, ki jim bodo potekli. Dvolastniki z obmejnimi prepustnicami, ki se gibljejo znotraj območja kjer se nahaja tudi prehodno mesto ali točka, kjer so prestopili mejo, prav tako ne potrebujejo hrvaške prepustnice za gibanje. Sklenjen dogovor bo veljal do 1. junija 2020.

Mi smo tu za vas, ostanite doma za vse nas!

Generalna policijska uprava sporoča, da so vse njihove aktivnosti v prvi vrsti usmerjene v zajezitev in obvladovanje epidemije. Policisti in policistke, ki v teh dneh še posebej skrbno opravljajo svoje delo, da bi zagotovili varnost in zdravje vsem prebivalcem, pa pozivajo: Ostanite doma in ostanite zdravi!