• Slovenščina
  • Magyar
  • English
  • Deutsch

Vabilo na 37. Lendavsko trgatev 2016

torek, 30. avgust 2016

Spoštovani predstavniki medijev,

v okviru Festivala Vinarium vas vabimo na tradicionalno, že 37. Lendavsko trgatev, ki bo v starem mestnem jedru Lendave in ob hotelu Elizabeta potekala v soboto, 3. septembra 2016, od 9. ure dalje.

Lendavska trgatev je tradicionalna etnološko - kulinarična prireditev, ki se odvija na različnih lokacijah v mestu. Lendavska trgatev, letos že 37., je praznik vinogradnikov, ki prepriča s pestrim celodnevnim programom in bogato kulinarično ponudbo začinjeno z odličnimi lendavskimi vini.

Na prizorišču v mestnem parku Roža Lendava in na Mlinski ulici v starem mestnem jedru, bodo od 9. ure naprej ponujali domača vina in kulinarične dobrote. Med 11. in 13. uro bo skozi staro mestno jedro potekala tradicionalna povorka, zatem se bo od 14. do 16. ure na letnem odru Gledališke in koncertne dvorane Lendava odvijal folklorni festival Kulturna dediščina v pesmi in plesu.

Poskrbljeno bo tudi za otroke. Med 11. in 15. uro bodo na dvorišču Knjižnice Lendava lahko prisluhnili otroškemu glasbenemu koncertu, sodelovali v lutkovnem gledališču in se preizkusili v rokodelskih delavnicah.

Lendavska trgatev se bo zaključila s koncertom skupine Pop Design in Danijelom Popovićem. Zabavni program se bo odvijal pri hotelu Elizabeta, od 18. ure naprej.

Pred mestno hišo bodo ob 13. uri

  • mag. Anton Balažek, župan Občine Lendava,
  • Eva Štravs Podlogar, v. d. generalne direktorice Direktorata za turizem in internacionalizacijo,
  • Monika Bači, direktorica prireditve Lendavska trgatev in
  • Danijela Hozjan, predsednica Zveze kulturnih društev Lendava

na voljo za izjave.

Avdio izjavo Monike Bači, direktorice prireditve Lendavska trgatev 2016, lahko najdete s klikom na povezavo.

Povezave do video posnetkov lanskih prireditev: Lendavska trgatev 2015, otvoritev razglednega stolpa Vinarium Lendava.

Že vnaprej hvala za vaše objave in še enkrat vljudno vabljeni!