• Slovenščina
  • Magyar
  • English
  • Deutsch

Vabilo na prvo obletnico otvoritve stolpa Vinarium Lendava

petek, 2. september 2016

Spoštovani predstavniki medijev,

v okviru Festivala Vinarium vas vabimo na obletnico otvoritve razglednega stolpa Vinarium Lendava, ki ga je v prvem letu obiskalo že skoraj 90 tisoč obiskovalcev.

Praznovanje prvega rojstnega dne razglednega stolpa Vinarium Lendava bo potekalo na sami lokaciji stolpa (Dolgovaške gorice 229, 9220 Lendava) v nedeljo, 4. septembra 2016, od 15. pa vse tja do 23. ure.

Praznovanje se bo pričelo ob 15. uri, ko bo pred stolpom potekala slovesnost ob prvi obletnici otvoritve razglednega stolpa, kjer bosta zbrane nagovorila mag. Anton Balažek, župan Občine Lendava in Karl Erjavec, minister za zunanje zadeve.

Po končani slovesnosti, ki se bo zaključila z razrezom torte, bo sledila zabava s skupino Kontrabant. Od 19. do 23. ure bodo lahko obiskovalci s stolpa opazovali sonce, planete in s teleskopi občudovali nočno nebo ter pri tem poslušali mitološke zgodbe in nočne pogovore ob zvezdah. Od 14. ure naprej brezplačni avtobusni prevoz z avtobusne postaje pri Gledališki in koncertni dvorani Lendava.

Izjava za medije:
Mag. Anton Balažek, župan Občine Lendava, in Karl Erjavec, minister za zunanje zadeve, bosta po končani slovesnosti (okoli 15.30) na voljo za izjave.

Razgledni stolp Vinarium Lendava v prvem letu obratovanja upravičuje izjemno pridobitev na področju turistične infrastrukture, saj jo je doslej obiskalo že več kot 90.000 obiskovalcev. Stolp je sicer najvišji razgledni stolp v Sloveniji. Visok je  53 metrov in pol in ponuja pogled na 4 države: Slovenijo, Madžarsko, Hrvaško in Avstrijo.

S klikom na povezavo si lahko ogledate:

Vljudno vabljeni!